top of page

Center ZAVESTI 


Vodnarjeve dobe

SIMBOLI so univerzalna govorica DUHA

SINHROCITETA/BARVE / ZVOK / ŠTEVILA / GIBI 

Pojem "sinhroniciteta" je uvedel Carl Gustav Jung, psihiater, ki je za bolj celovito in poglobljeno razumevanje duše preučeval alkimijo, astrologijo, daoizem, budizem in še mnogo drugega. Sinhroniciteta označuje fenomen "naključij" - dogodkov ali situacij, ki se zgodijo istočasno in ki imajo nenavadno očitno sporočilo, da začnemo dvomiti o njihovi "naključnosti" in se pričnemo spraševati o usodi ...

Jung je izraz "sinhroniciteta" vpeljal na podlagi opažanj ponavljajočih se pojavov vzajemnih dogodkov. Coelhov roman Alkimist je prelepa in nazorna ponazoritev pomena in uporabe sinhronicitete v vsakdanjem življenju vsakega posameznika. Ko se odpremo dimenziji sinhronicitete, ko dopustimo možnost, da smo povezani z vsem in da so naključnost, določenost ter čas relativni pojmi, postanejo sinhronicitetni pojavi vsakdanji pojav in v njih začenjamo prepoznavati določen vzorec - spoznavati začnemo, da nas ti pojavi vodijo v določeno smer ter da od nas zahtevajo dejavnost, spremembe v mišljenju ali načinu življenja. 

Sinhroniciteta vodi po poti  življenjskega poslanstva. Naključja ne obstajajo oziroma, vsaka stvar ima točno določen pomen. To so trenutki, ko smo usklajeni ali uglašeni z vesoljem, zato lahko takrat sprejemamo pomembna sporočila.

Sinhroniciteta se izraža s SIMBOLI

BARVE

Avra ali še drugače ETERIČNO TELO vsakega človeka je sestavljena iz mnogih barv, prepletajo se kot MAVRICA.

Pa vendar – vse življenje pri človeku prevladuje ena barva avre ali kvečjemu dve; poudarek: ko in če je človek zdrav, fizično in psihično. Zato vprašanje: Kakšno barvo avre imaš ti?

 

In vse več nas je danes, ki lahko avro čutimo in vidimo. To ni neka zapletena znanost, vse kar je potrebno je, da se odklopite za zunanje vplive in notranje misli, pogledate v svojega prijatelja (najbolje v teme glave ali čelo) in se za nekaj minut zamrznete v gledanju.

 

V pomoč le nekaj usmeritev, več ..

 

 

 

ZVOK

Najprej je bila BESEDA. Beseda kot zvočna manifestacija. Zvok je drugi način za prenašanje informacij, ker je del Svetlobe. Zvok je kot zračna vibracija veliko bolj pretanjena od "nižjih", materialnih vibracij, ki jih lahko zaznamo z vonjem, vidom, okusom ali dotikom.

Šele po zvočni manifestaciji, so se pojavile ostale, "nižje", grobe vibracije, kot zaznave za materialni svet. Snovni svet je nastal po nižanju oziroma zgoščevanju začetne, visoke božanske vibracije zvoka in svetlobe.

 

Ta proces lahko obrnemo. Z ustvarjanjem pretanjenih, visokih vibracij, se dvigamo v etrske ravni. Procesa zvočne manifestacije - od visokih etrskih do snovnega sveta imenujemo EVOLUCIJA in iz snovnega sveta k visokim etrskim imenujemo INVOLUCIJA; povezanost čakr-barv-tonov zvokaveč... 
 

 

 

 

ŠTEVILA

 

Določena števila so tesno povezana z vami. Ste že opazili, da se pojavljajo na vsakem koraku – zdi se celo, kot bi te zasledovala in ti želela nekaj sporočiti. Bodite torej pozorni, če vas obkroža energija enega izmed števil, na primer kot hišna številka, tvoja zaporedna številka v redovalnici, letnica rojstva itd. Kaj so osebna števila in kako jih prepoznati; več...

poseben pomen imajo MOJSTRSKA ŠTEVILA in morda vas zanima kaj več ....

 

 

 

 

 

GIBI

 

Telesa in vse oblike v 3D stvarnosti so manifestacija neke vibracije oziroma frekvence. Občutiti in sodelovati v gibanju Planeta Zemlja je vrojena sestavina človekove BITi ; giblje se Zmelja, kamnine, vode, rastline v vetru, živali, ... ČLOVEK - veselimo se harmoničnega gibanja telesa za uskladitev z našim NAMENOM izkušanja. 

VD ples - KROG.jpg

VD ples - KROG.jpg

VD_telo pleše (3).jpg

VD_telo pleše (3).jpg

bottom of page